10 april, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Så mycket tjänade advokat Gunnar Bodén på Kusthöjdens konkurs

Vi skrev nyligen om kusthöjdskonkursen och den lite snaskiga kopplingen mellan Anna-Britta Åkerlind och sin f.d. make Anders Källströms fastighetsinnehav på just Kusthöjden. Ett innehav som existerade när kommunens fastighetsköp av konkursboet baxades genom kommunstyrelse och fullmäktige.

Låt oss nu titta på två andra saker.

Det första är det faktum att kusthöjdskonkursen tilläts pågå i 6 års tid. En fantastiskt lång tid. Konkursen inleddes den 14/6 2012 och utdelningsförslaget från konkursförvaltaren Gunnar Bodén fastställdes av Ångermanlands tingsrätt den 16/3 2018. Detta trots att de sista tillgångarna avyttrades hösten 2016. Det dröjde dessutom mer än ett år efter att fullmäktige den 28/9 2015 beslutat att köpa fastigheterna på Kusthöjden, tills dess att köpet genomfördes.

Det andra är hur mycket konkursförvaltaren Gunnar Bodén (Advokatfirman Bodén AB) plockade ut i arvode totalt under denna tid:

2 762 000 kr inklusive moms.

Ja, du läste rätt.

2012 skedde konkursen. Gunnar Bodén blir konkursförvaltare. Därefter följer en period på tre års tid, där lobbyarbete utförs för att skattebetalarna skall tillskjuta ett betydande belopp till konkursboet genom att köpa obebyggda fastigheter som är helt värdelösa. Beslut fattas så efter tre år i fullmäktige, varefter det dröjer ytterligare ett år innan köpet genomförs. När det väl är genomfört så dröjer det ytterligare 1,5 år innan konkursen är klar.

Grattis Öviks skattebetalare!

Vi äger värdelösa fastigheter på Kusthöjden och dessutom har våra efterblivna politiker(*) bestämt att vi ska bekosta en rad arbeten på marken däruppe. Detta arbete har inte ens börjat. Så långt har man lagt ut 300 000 kr på projektering, enligt exploateringschefen Odd Johansson. Men både han, tillväxtchef Vanja Östman och kommundirektör Magnus ”tjädern” Haglund vägrar svara på frågor om arbetena på Kusthöjden. Hur då? Man skiter helt enkelt i att svara på email. Frågor man vägrar svara på är bl.a. vad kostnadsuppskattningen är för de arbeten man har åtagit sig att utföra. Varför vägrar man att svara? Därför att man vet att emailfrågorna är ställda under pseudonym och därmed kan inte frågeställaren beklaga sig inför högre instans att kommunen inte svarar.

Men frågeställaren kan informera dig, kära läsare. Det är inte kattskit och det visar att denna blogg är en finne i röven på tjänstemannafrälset i kommunen.

(*) Lars Näslund (M) skall inte räknas till dessa. Heder åt honom.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!