Vad styr MittMedias namngivande av brottsmisstänkta? Misstänkte mördaren i Sollefteå kommun är S-politiker

En kvinna har skjutits ihjäl av sin man i Graninge i Sollefteå kommun. Mannen är häktad misstänkt för mord. Nedan bild är tagen från Allehandas nätupplaga:

Mannen anonymiseras och inte ens hans korrekta ålder skrivs ut. Ingen ledtråd till vem han kan vara ges. Inte heller vad han arbetar med eller i övrigt kan ha för sysselsättning.

Jämför med när en centerpartistisk politiker i Kramfors togs för rattfylleri:

Inget stoppade tidningen att skriva ut identiteten där.

Den nu mordmisstänkte är socialdemokratisk politiker i Kiruna. Vi anger ingen källa. Den som vill läsa hela storyn kan snabbt googla fram den.

Mord i Sollefteå är inte heller ett ämne som egentligen intresserar bloggen. Men hur Allehanda agerar ligger definitivt inom bloggens intresseområde.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Bli först att betygsätta

En reaktion till “Vad styr MittMedias namngivande av brottsmisstänkta? Misstänkte mördaren i Sollefteå kommun är S-politiker

Lägg till

  1. En invandrad raketforskare från Iran, skjuter skallen av sin sambo i Graninge. Nästan för otroligt för att vara sant. När invandrarskämtet blir till verklighet.
    Tillika kommunfullmäktigeledamot för (S) Socialdemokraterna i Kiruna kommun. Man kan undra hur rubriksättningen skulle ha sett ut i Örnsköldsviks Allehanda eller Tidningen Ångermanland om det vore en ledamot för SD som pangat på. Ledarskribenten Susanne Sjöstedt hade säkerligen givit ut en extra utgåva av tidningen den dagen med KRIGSRUBRIKER! Och den dubbla ledarsidan i ÖA:s Helg, som vanligtvis består av till 80 procent tomt område, skulle för en gångs skull vara fylld med text.

Var inte blyg, Kommentera!

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: