3 juni, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

När världar kolliderar

Det faller sig så, att samtidigt som lördagens manifestation för landsbygden och dess skolor går av stapeln – kl 12:00 vid Arken (samling 11:30) – så inleds ”Framtidsforum” i daghemmet Kronan.

Blott ett älgbanehåll från samlingsplatsen, så ska politiker och byråkrater ha en happening i kommunhuset. Ämnet är visionen. Den som bl.a. säger att Öviks kommun ska ha 65 000 invånare om 10 år. Vi är idag 56 0000.

Visionen är inget annat än höga tjänstemäns och politikers bedräglighet. Det handlar knappast om oförstånd, efterblivenhet eller oförmåga till analytiskt tänkande. Ty vem som helst kan läsa in sig på hur stor befolkningsmängden är i kommunen, hur många som flyttar in respektive ut, invandringens storlek, o.s.v. Och det torde stå alla normalbegåvade människor klart att en tillväxt om knappt 1000 invånare per år, är fullständigt orimligt.

Sedvanliga floskler om ”platsens attraktivitet” eller ”utveckling” lär passera revy, samtidigt som småfolket står nedan arkentrappan och får ordning på plakat och snoriga ungar inför sin protest mot landsbygdens avveckling. Vad är attraktivt med 34% skatt och nedlagda skolor?

Allehanda skriver om Framtidsforum. Inga kritiska frågor ställs. Men detta får artikelförfattaren med:

Projektledaren för Världsklass Örnsköldsvik glömmer i hastigheten av sig att hon representerar en kommun om 8400 km2.

Det är inte ni tjänstemän och politiker som gör det; stärker, skapar framtid eller vilka modeord för dagen som trillar ur er. Det är folket. Vi. Och vi behöver inte betala er för att känna stolthet. Ni är en del av problemet.

Ja, hårda ord.

Samhällen som tror att vägen in i framtiden går via skattefinansierade varumärken, inflyttningsfantasier och en ständig, ursäkta språkbruket, kukmätning och jämförelse med andra samhällen, kommer att gå åt pipan.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 4.1 / 5. Vote count: 37

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!