12 juli, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Öviks nya ledamot i överförmyndarnämnden – ett kommunalråd

Så är då den nya ledamoten i överförmyndarnämnden utsedd och det blev ett kommunalråd.

Anna-Belle Strömberg. Till vardags vice ordförande i kommunstyrelsen och kommunalråd, till vilket hon upphöjdes efter valet 2018. Före det omsorgsnämndens ordförande och en heltidspolitiker sedan länge nu. Som kommunalråd är hon helt anonym och figurerar knappt överhuvudtaget i media.

Hon är även det tidigare kommunalrådet Glenn Nordlunds syster och faster till f.d. fullmäktigeledamoten Erik Nordlund, som numera är ”folkrörelsechef” på SSU-högkvarteret i Stockholm. Ja, ni kommer väl ihåg Glenn? Han som nu står vid rodret i regionen och tillser att regioninvånarna får skyltfönsterdans producerad för sina skattepengar, samtidigt som maskinrummet sakta fylls med vatten på m/s Sjukvård.

En av regionens finaste damer i sosseadeln besätter ett förtroendeuppdrag av låg rang.

Hur skall det tolkas? Ingen annan ville befatta sig med uppdraget. När man letat igenom alla skrymslen och vrår, så gick det inte att finna en endaste lydig funktionär, som kunde tänka sig att offra sig för partiets bästa.

Arne Gavelin-affären kommer att förfölja S in i nästa val.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 4.7 / 5. Vote count: 39

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!