5 juli, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Sossesåpan™ Avsnitt 6 – Zenitha Nordfjell och Olssons – triss i både Z, syskon och generationer

(Bilden visar Zenitha Nordjell med mor och dotter tillsammans med Stefan Löfven på Pride i Stockholm)

Allehanda 25/4 2014:

”Zenitha Nordfjell meddelade under fredagseftermiddagen att hon inte längre kandiderar som ordförande till kultur- och fritidsnämnden efter allehanda.se:s avslöjande om att hon sökt sjukersättning och fått avslag så sent som i oktober 2013.”

Oförmögen till vanligt arbete enligt egen uppfattning. Men förmögen till politiskt arbete. Hur var det nu den där strofen i ”Internationalen” gick, som vi återkommande citerat?

Arbetare, i stad på landet en gång skall jorden bliva vår.
När fast vi knyta brodersbandet, då lättingen [latmasken] ej råda får.

Många rovdjur på vårt blod sig mätta, men när vi nu till vårt försvar
en dag en gräns för dessa sätta skall solen stråla mera klar!

Det återstår att se om Sossesåpan™ tar slut efter kommande val. Gör den det så slutar kanske lättingen råda och kanske solen kommer stråla mera klar!

Zenitha Nordfjells flicknamn är Olsson. Barn till Rode Olsson som är aktiv sosse i Nätra S-förening och kyrkopolitiker i Nätra-Sidensjö pastorat. Zenitha fick alltså socialdemokratin med modersmjölken och sosseslumpen vandrar vid hennes sida. För den delen, inte bara vid hennes sida. Ty Zenitha har två syskon som båda är aktiva sossar. Zeth Olsson sitter i humanistiska nämnden i kommunen och var under 2016 ledamot i Nätra S-förening, samtidigt som hans syster Zenitha var ordförande där. Zeth och Zenithas yngre bror Zebastian letade sig 2014 in på vallistan för socialdemokraterna södra Örnsköldsvik. Om än på blygsamma plats 41. Dock var det aningens bättre än Elin Nordfjell, Zenithas dotter, som OCKSÅ fanns på listan och då på plats 48.

Vad gör då Zenitha idag inom politiken? Hon är vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden samt sitter i fullmäktige. Bl.a.

Liksom Sundelins ser Zenitha till att föra stafettpinnen vidare. Sonen Emil, född 1999, tog över ordförandeklubban i SSU Örnsköldsvik den 28/2 och dottern Elin fanns på valbar plats 2014.

Tre generationer aktiva sossar. Varje generation ser till att föra traditionen vidare inom familjen. Vi kallar det arvssocialism. Eller kanske sociadel.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!