13 juli, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Sossesåpan™ Avsnitt 12 – Mikael Hedin, vår man i media (eller snarare: en av flera)

Mikael Hedin har en plats i fullmäktige, likaväl som i samhällsbyggnadsnämnden. Civilt arbete är enligt LinkedIn sedan 2003 fram tills idag, IT-specialist och Teamleader på Allehanda Media, sedermera Mittmedia. Mikael halkade in i fullmäktige 2016 genom ett avhopp, vilket upphöjde honom till ledamot.

Vi nämnde i ett tidigare avsnitt att John Norberg en gång var kommunalråd och parhäst med Lars-Olov Olsson. Den senares enda förtroendeuppdrag i kommunen är som ledamot i valnämnden. John Norberg sitter dock i fullmäktige som en slags sossarnas grand old man.

John Norberg råkar – sosseslump! – även vara Mikael Hedins sambos far.

Och vi kan konstatera att Mikael Hedin har kommit upp sig i det socialdemokratiska smöret. Ty, på vallistorna som nyligen presenterades inför kommunfullmäktigevalet 2018, så halkar Mikael in på höga plats 3 på södra listan. Endast omsprungen av Per Nylén och Anna Sundberg.

Det betyder att på södra listan kommer andra- och tredje namnet vara direkt knutna till massmedia. Mikael Hedin genom sin anställning på Mittmedia och Anna Sundberg genom sin make, som är journalist på SVT Västernorrland. Så suddas gränserna mellan politik och media ut. Så tillses att den obefintliga granskningen av de socialdemokratiska makthavarna kommer att bestå.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!