5 juli, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Befolkningsstatistik i klarspråk – vi översätter kommunens bedrägliga text

Kommunen har idag lagt upp en notis på sin hemsida, där de, utifrån färska siffror från SCB, meddelar att invånarantalet har tagit klivet över 56 000. Texten kan läsas här och lyder i sin helhet:

Nu är vi fler än 56 000 Örnsköldsviksbor
Örnsköldsviks befolkning ökade med 175 personer under förra året, det framgår av färsk statistik från SCB. Den sista december 2017 uppgick kommunens befolkning till 56 139 personer. Under året flyttade 1 959 personer till Örnsköldsvik medan
1 724 personer lämnade kommunen, vilket ger ett positivt flyttnetto på 235 personer. Antalet födda och döda ligger ungefär i nivå med föregående år.

 

Den här texten vill få dig som läser att tro att det går bra för Örnsköldsvik. Kommunen har minsann nettoinflyttning och framtiden ser ljus ut. Inget är mera fel. Detta är rent bedrägeri och ingenting annat.

Genom att gå till källan, SCB, kan vi bilda oss en korrekt uppfattning med eget huvud. Vi vägrar helt enkelt att låta den sossekontrollerade kommunförvaltningen tänka åt oss.

I SCB:s data kan man utläsa exakt samma mönster som vi tidigare redogjort för vad avser år 2016. Sålunda, beskåda nedan obehagliga diagram:

Befolkningsstatistik 2017

 

Detta är verkligheten.

  1. Fler människor dör än det föds barn. Födelseöverskottet var negativt: -67.
  2. Fler människor flyttar till andra kommuner än vad det flyttar hit människor från andra kommuner. Inrikes flyttningsöverskott var negativt: -294.
  3. Ändå ökar befolkningsmängden och det beror på en fortsatt extremt hög nettoinvandring: 524. Som jämförelse föddes 582 barn. D.v.s. på varje inhemskt fött barn tillkom det en invandrare.

Befolkningsökningen utgörs alltså av invandring. Vi vet att den invandringen är sammansatt främst av människor från kulturer som inte blir produktiva i Sverige. Som grupp tillför man mer behov av välfärdstjänster än man bidrar till att lösa genom sin arbetskraft. Nyligen visade vi att arbetslösheten bland de utrikes födda i kommunen är 37%.

Den här utvecklingen är mycket, mycket oroande. Ekonomiska och sociala problem kommer att komma som brev på posten. När de gör det, minns då hur bedrägligt sosseriet och dess lydiga kommunförvaltning betedde sig.

Glöm inte.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!