5 juli, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

SSU vill ha obligatoriska psykiska hälsokontroller…

…i skolan. För dina barn.

Just nu driver SSU Örnsköldsvik en kampanj för ”bättre elevhälsa”. Det räcker tydligen inte med i princip fri sjukvård för barn och unga, inklusive hälsokontroller och vaccinationer. Man ha vill ha mer.

Man vill införa obligatoriska psykiska hälskontroller i skolan. Nedan bild kommer från en video på SSU Örnsköldviks facebookvägg.

SSU elevhälsa

Tänk rätt, tänk socialdemokratiskt. Må rätt, må socialdemokratiskt.

Låt oss en stund fundera på vad det här innebär. Hur kontrolleras psykisk hälsa? Kanske kan vissa av bloggens läsare dra sig till minnes en avlägsen mönstring på ett värnpliktskontor. Där var den avslutande testen ett samtal med psykolog. Så testas psykisk hälsa. Möjligen kompletterat med ett skriftligt test. SSU vill alltså tvinga dina barn in i ett samtal med psykolog. Ett samtal som definitivt gör intrång på integriteten. Och i det samtalet handlar det inte om att avgöra huruvida föremålet för undersökningen är lämplig för en viss syssla eller uppgift i det militära försvaret av riket, vilket var fallet vid mönstring. Här handlar det om att friskstämpla individen i en helt generell kontext. Alternativt dra slutsatsen: sjuk.

I huvudet, kanske skall tilläggas.

Vad har man egentligen för pervers syn på människor när man vill införa obligatoriska psykiska hälsokontroller i skolan? Och hur kan man redogöra för saken utan att alls överhuvudtaget nämna orden ”familj” eller ”föräldrar”? Vad blir nästa steg? Kanske obligatoriska psykiska hälsokontroller på arbetsplatserna? Därefter göra det till obligatorium för medborgarna?

Det är så här, kära läsare, totalitära tendenser visar sitt fula tryne. En i grunden människofientlig inställning som maskeras genom att paketeras i goda intentioner.

Förslagsleverantör är Emil Nordfjell, ordförande i SSU Örnsköldsvik. Född in i sosseadeln. Se detta inlägg. Vi sätter en hundring på att den här politikerbroilern kommer att finnas med på sossarnas vallista till kommunfullmäktigevalet 2018. Det får åtminstone oss att känna det som Munchs verk ger uttryck för – bilden som illustrerar detta blogginlägg. Kanske behöver vi psykiskt kontrolleras?

 

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!