Rättsövergreppet på Arne Gavelin i överförmynderiet – vad kan man göra?

Tidningen Nordsverige skrev återigen om Arne Gavelin förra veckan. Det är mycket bra. Tidningen har väl inte den största upplagan, men bland läsarna lär återfinnas en hel del markägare och personer kopplade direkt eller indirekt till Centerpartiet. 

Mindre bra är det som stod i artikeln. Inte för att journalisten skulle gjort ett dåligt jobb, utan p.g.a. den förhoppning det ges uttryck för. Rubriken på artikeln är ”Ansöker om att få slippa förvaltaren” och ingressen lyder:

”Än är inte sista ordet sagt. Det är inställningen hos Arne Gavelin som till Tingsrätten Ångermanland inlämnat ett ansökande om att förvaltarskapet ska upphöra samt vilken advokat han önskar ska bistå honom.”

Har du svårt för skoningslösa ord? Sluta läs nu.

Arne Gavelins ansökan är helt meningslös och kommer inte ändra någonting.

För att förstå varför så måste vi gå tillbaka till vad förvaltarskap är. Det sammanfattas enklast med: Arne Gavelin har inte längre någon rättshandlingsförmåga. Den har övergått till hans förvaltare Linda Walegren på företaget Optio AB. Det är hon, och endast hon, som kan ansöka om vad det nu må vara i Arne Gavelins namn.

Arne Gavelin skulle lika gärna kunna vara ett vårdpaket i en säng efter en hjärnblödning.

Naturligtvis kommer inte Linda Walegren att ansöka om att förvaltarskapet för Arne Gavelin skall upphöra. Hennes incitament är precis tvärtom. Desto mer sysslomål hon har i Arnes ärende, desto fler timmar kan hon skriva och sedan fakturera Öviks kommun för. Det är fortfarande osäkert hur mycket av den faktureringen som lastar Arne Gavelin. Under alla omständigheter lastar mellanskillnaden oss – skattebetalarna.

Vi vet också att Linda Walegren är fullt upptagen med att sälja av Arne Gavelins tillgångar. Från entreprenadmaskiner till hyres- och skogsfastigheter. Hon följer då den doktrin som förre överförmyndaren Jan-Olov Häggström – den socialdemokratiske slaktaren av Sollefteå sjukhus – etablerat på Överförmyndarens kansli i kommunförvaltningen. Den doktrin som säger att Arne Gavelin har nu nått en punkt där han inte längre har någon rationell nytta av sina tillgångar och anses inte kunna förvalta dem. Dessa skall därför avvecklas.

Ja, just ordet ”avvecklas” använder man. 

En av svensk politiks största bluffar använde uttrycket ”satans mördare”. I Arne Gavelins fall kan man med fog tala i termer av satans plundrare. 

Så vad kan då göras? Det enda sättet att stoppa plundringen av Arne Gavelin är att gå den politiska vägen. Och ni kan hjälpa till.

Vi återkommer snarast med ett förklarande inlägg.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

Bli först att betygsätta

3 reaktioner till “Rättsövergreppet på Arne Gavelin i överförmynderiet – vad kan man göra?

Lägg till

  1. Denna eminenta blogg har genom inläggen om Arne Gavelin satt fokus på ett tämligen okänt område, tillsättandet och handläggningen av systemet kring ”gode män” och ”förvaltare”. Inläggen om Arne Gavelin har synliggjort de systematiska övergrepp som överförmyndarverksamheten i Örnsköldsvik gjort sig rikskänt för.
    När det gäller möjligheterna för Arne Gavelin att få upprättelse så har två personer makten att genom sitt medlemskap i överförmyndarnämnden i Umeå (som numera handlägger ärenden från Örnsköldvik), kunna ta upp Arne Gavelins ärende och ganska omedelbart återställa Arne Gavelins medborgerliga rättigheter. Dessa personer är sossen Annika Westin, Järvvik, Bjästa och centerpartisten Svante Lundberg, Lasarettsgatan, Örnsköldsvik. Det kommer emellertid knappast att ske någon upprättelse för Arne Gavelin eftersom det skulle innebära att de synnerligen lukrativa förvaltare utnämningarna för politiskt anstrukna kollegor till nämnda politiker då skulle äventyras. Det skulle vidare sätta ljuset på det (taffligt skrivna) avtal som tidigare överförmyndaren i Örnsköldsvik, Jan-Olov Häggström utan vidare upphandling eller laglighetsprövning skrivit med företaget Optio Ab i Västerås att detsamma skall kunna agera som förvaltare. Om rätt skulle få gå före orätt tex. genom att överförmyndarnämndens övriga ledamöter upplystes om hur det kan gå till i Örnsköldsvik så skulle tillsynspersonen (som numera finns i Luleå och inte som tidigare i Härnösand) Hanna Mörtberg vid länsstyrelsen i Norrbotten kunna agera kraftfullt mot de korrupta beteende som överförmyndarverksamheten i Örnsköldsvik sysslar med.
    Arne Gavelins ärende är tyvärr ingen isolerad företeelse, det finns flera, många flera. Förslagsvis skulle denna eminenta blogg kunna granska fallet Ove Nordström, numera avliden, känd företagare och svärfar till centerns stora namn Emil Källström. Där finns samma ingredienser som i soppan runt Arne Gavelin.
    Igen, kära medborgare, de i fallet Arne Gavelin m.f.l gjorda övergreppen har kunnat ske därför att tillräckligt många medborgare i Örnsköldsvik har röstat på ovan nämnda politiker.

  2. Att bloggen har en betydelsefull uppgift i den dolda handens ministär är jag till fullo med, men att kalla den som stod emot nämnda kraft utan att vika ner sig för titlar och belöningar för en bluff, det gör att artikel författaren inte har insikt om skeendet, då som nu. Du känner inte en man förrän du har gått en mil i hans skor…… / Nils.

Var inte blyg, Kommentera!

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: