25 maj, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Konsten att ljuga lite i en rubrik

Kort inlägg.

Idag söndag publicerade Allehanda en artikel om några gymnasieelevers framgångar i språktävlingar. Rubriken man satte blev riktigt skev:

Höga Kusten teoretiska gymnasium (tidigare Mikael Elias) attraherar studiestarka elever. Det är både roligt och talande att de skördar framgångar. Men rubriken lurar läsaren att tro att det är gymnasiet i allmänhet i Övik som har framgångar. Höga Kusten teoretiska gymnasium är en liten skola. Vida mindre än kommunala Nolaskolan.

Varför sätter man inte gymnasieskolans namn i rubriken? Skolans namn är visserligen långt, men så är även rubriken man publicerade. En rubrik som ”Höga Kusten teoretiska gymnasium skördar framgångar – elev topp tre i landet” är ungefär lika lång (faktiskt kortare).

På förekommen anledning: sossestyret har en mycket njugg inställning till friskolor.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 4.4 / 5. Vote count: 25

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!