5 juli, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Konsten att tänka rätt

Kommunen skriver i budgeten för 2017:

”Örnsköldsviks kommun ska vara en jämställd och icke-diskriminerande arbetsgivare som samverkar nära med personalen och deras fackliga organisationer. Personal- och lönepolitiken ses över för att säkerställa att kommunen har sådana arbetsvillkor och arbetsmiljö att den är en attraktiv arbetsgivare. Tillsvidareanställning och heltid utan delade turer ska vara norm, deltid och alternativ schemaläggning en möjlighet för kommunens anställda. Ett projekt genomförs för att i nära dialog med personal och Kommunal implementera heltider som norm. Parallellt utreds förkortad arbetstid (6-timmars arbetsdag). Arbetet med att främja mångfald och likabehandling går vidare. Personal och förtroendevalda inom kommunen genomgår den framtagna webutbildningen för grundläggande kunskaper och lärande för att främja mångfald och likabehandling.

(Vår fetning)

Kommunen ömmar för sina anställda.

Man känner sig inte bara nödd och tvungen att meddela invånarna att man faktiskt har för avsikt att följa lagen (” vara en jämställd och icke-diskriminerande arbetsgivare som samverkar nära med personalen och deras fackliga organisationer”), utan verkar ha som mål att de anställda ska få arbeta heltid, deltid, 8 timmar, 6 timmar – allt skall vara ok, bra och fint.

Särskilt ömmar man för att skänka dem möjligheten att tänka rätt. D.v.s. tänka som en socialdemokrat. Därför arrangerar kommunen åsiktskorrigering. Man kallar det utbildning, men det är ingenting annat än politiskt opinionsarbete. Kommunen har 25000 hushåll och över 5000 av kommunens invånare är anställda…i kommunen. Här finns röster att vinna. Eller ska vi säga röster att behålla? För den socialdemokratiska sagan går mot sitt slut.

Det här är enpartistatens signum. Kompletterat med samma politiska arbete i skolan, så maximerar man sannolikheten för fortsatt maktinnehav. Vi återkommer till hur kommunen ser som sin roll att politiskt uppfostra medborgarnas barn, snarare än att endast fokusera på att ge dem en utbildning.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!