13 juli, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Sossesåpan™ Avsnitt 1 – Kristin Ögren, mamma björn

Kristin har många strängar på sin sosselyra. Hon sitter i en rad nämnder, grupper och utskott. Född 1953 och boendes i Domsjö. En yrkessosse som presenteras som barnskötare på valsedeln.

Kristin tillhör det högsta skiktet inom S i Örnsköldsvik. Det ser man genom att hon är medlem i kommunstyrelsen och sitter i fullmäktige. På enkelt språk som alla förstår: Kristin har makt.

Kristin, som egentligen stavar Christin, är gift med Olof Ögren. Även han är sosse och aktiv i Domsjö S-förening. Både Kristin och Olof fanns med på sossarnas valsedel i kommunvalet 2014. Kristin på plats 8 och Olof på blygsamma plats 37.

Vilken slump att både Kristin och Olof är sossar med partiets förtroende! Vi kallar denna alldeles speciella typ av slump för sosseslumpen. Det kommer att bli ett återkommande begrepp i Sossesåpan™. Det finns nämligen mycket sosseslump i Örnsköldsviks kommun.

Sosseslumpen visar sig igen genom att Olof Ögren fanns med som kandidat i landstingsvalet 2014. Han blev också ledamot i fullmäktige.

Kristin Ögren har tre barn. Ett av dem är Malin, gift Westman. Hon råkar vara ordförande i Järved-Bonäset-Arnäs S-förening. Sosseslump! Dessutom är hon invald i landstingsfullmäktige. Sosseslump igen! Men, likt i reklamen, så finns det mer. Malin Westman har också flera förtroendeuppdrag för S som styrelseledamot i diverse kommunala bolag, noterbart i Övik Energi. Sosseslump för tredje gången!

I egenskap av ledamot i landstingsfullmäktige, har Malin Westman aktivt bidragit till nedläggningarna på Sollefteå Sjukhus, tillsammans med sin (styv)far Olof Ögren. Ett, av flera, exempel på hur en Övikssosse kannibaliserar på den mindre kommunkusinen i inlandet. Gissa vad Malin Westmans arbete är utanför politiken? Upphandlare/Inköpare på landstinget. Man kan bara föreställa sig löne- och utvecklingssamtalen mellan Malin Westman och hennes chef. I Sossesåpan™ kommer vi se att det finns fler exempel på när tjänstemän, inklusive högre tjänstemän, har rätt partibok. D.v.s. när de är aktiva i sossepolitiken samtidigt som de har tjänstemannaanställningar i kommunen (eller landstinget).

Kuriosa är att Kristina Ögrens svärdotter återfinns på en tjänst i kommunledningsförvaltningens stab i Örnsköldsviks kommun. Med andra ord; i det allra heligaste. Gud är god, säger man. Kanske skall man byta det mot kommunen är god och åt dem som tror på denna tillkomme det mesta.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!