5 juli, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Från enfalden till mångfalden

[Sammanfattning: MittMedia hyllar mångfald och gör gällande att motsatsen är enfald. Men Örnsköldsviks Allehandas redaktion verkar vara helt homogen svensk och sakna allt vad mångfald heter, när det senare ordet används i dess moderna, politiserade betydelse.]

Så står det på MittMedias hemsida.

Ja, alltså ”Från enfalden – till mångfalden”. Vi är lite osäkra på vad MittMedia menar med uttrycket. Men det är ett av flera oneliners som möter den som går in på MittMedias sida. Just denna oneliner illustreras med kombinationen manligt homosexuellt par och Nordiska Motståndsrörelsens demonstrationståg.

Mångfald

Vi tycker att det är utmärkt att MittMedia ger uttryck för sitt ogillande av nationalsocialisterna NMR. Politiska rörelser  som vill paradera med flaggor, hyser stor folkuppfostringsiver och har totalitära drag som sätter statens väl och ve för medborgarens, bör bekämpas varhelst de visar sina fula trynen. Vi påminner om att det snart är 1:a maj. Då marcherar samma andas barn. Andra färger på flaggorna och ingen våldsromantik. Men samma syn på förhållandet stat-individ. Kom ihåg det.

Örnsköldsviks Allehanda går nu i graven som morgontidning. Tidningen kommer att delas ut med posten istället. Nytt blir ett gratisnummer på papper som delas ut till samtliga hushåll varje fredag. Det numret kommer försås innehålla väldigt mycket reklam. Tidningen 7 har redan anpassat sig till denna nya konkurrens och delas nu ut på onsdagar istället för på fredagar. Vi har ingen större respekt för Örnsköldsviks Allehandas journalistiska gärning, men är det någonting vi verkligen ogillar så är det Tidningen 7. Att ens kalla smörjan för tidning, är t.o.m. en förolämpning mot Allehanda. Vi kan bara hoppas att annonsintäkterna för 7:an faller. Rejält. Media ska inte, likt 7:an, vara kompisar med den kommunala förvaltningen.

Igår fredag den 27/4 delades Allehanda ut till samtliga hushåll. Tidningen hade ett slags omslagsblad, där chefredaktören annonserar att kommande fredag kommer den första fredagstidningen i ny tappning att delas ut. Den kommer heta ”ÖA Helg”. Baksidan av omslaget pryds med ett fotografi av ÖA:s redaktion. Eftersom vi nyss tagit en titt på MittMedias hemsida och tagit del av det där kommunicerade budskapet ”Från enfald till mångfald”, var det svårt att inte slås av den uppenbara avsaknaden av mångfald på ÖA:s redaktion. Ty det som brukar avses med mångfald är en blandning av olika etniska och kulturella bakgrunder. Och på redaktionsfotot ser vi, för att citera Fredrik Reinfeldt, nästan uteslutande ”etniska svenskar mitt i livet”. Komplettera med ”unga etniska svenskar” respektive ”pensionsfäiga etniska svenskar”, så är beskrivningen av ÖA:s redaktion komplett. Ingen mångfald här inte. Frågan som infinner sig blir då: råder enfald på ÖA:s redaktion…?

DSC00029

 

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!