
Allehanda har i en rad artiklar skrivit om kommunens äldreomsorg den sista tiden. Ulf Häggqvist har skrivit om Rosenbacken och hur många platser till som behövs på äldreboenden i kommunen i en nära framtid. Torbjörn Berlin har skrivit om de 5000 m2 äldreboende som nu står tomma i Moliden, efter det att Mogården stängde som en konsekvens av Rosenbackens idrifttagande. Igår skrev han om en föreläsning som Demensföreningen inbjudit till på temat framtidens äldreomsorg. Föreläsare är en professor i socialt arbete.
(Demensföreningens arrangemang brukar vara bra. Tyvärr hittar vi ingen information om vilket datum och tid som denna föreläsning går av stapeln. Den intresserade kan nog dock googla fram ett telefonnummer till en representant för föreningen. Kanske har föreläsningen nu redan hållits.)
De här artiklarna har en sak gemensamt: de undviker att ställa frågor till politiker.
Vi skickade därför ett email till journalisten Torbjörn Berlin, som vi författade så här:
“Hej, läser denna https://www.allehanda.se/artikel/moliden/5-000-kvadratmeter-tomma-lokaler-i-moliden-hoppet-star-till-en-privat-aktor-och-nytankande
Varför ställs inga frågor till politiker? Som läsare är man inte speciellt intresserad av att höra tjänstemän hänvisa till politiker, utan att några frågor sedan ställs till politiker.
Det här är ett återkommande fenomen i tidningen som är mycket trist. Häromdagen var det artiklar om Sidensjöskolan. Samma sak där. Endast en f.d. centralt placerad politiker intervjuades. De politiker som har det reella ansvaret klarar sig undan frågor. Varför? Ingen behöver svara på frågan varför förfallet på Sidenskolan tillåtits gå så långt. Man kan nästa tro att det är politikerna som bestämmer vad som ska stå i ÖA? “
Det är nu två dygn sedan vi skickade emailet. Vi har inte fått svar. Kanske borde vi ge Torbjörn Berlin längre tid på sig att svara. Men det vore inte speciellt svårt att svara med en artighetsfras som åtminstone visar att han tagit emot emailet och läst det.
Hursomhelst. Eftersom Allehanda ofta undviker att ställa relevanta frågor till politiker, så tänkte vi ge våra läsare en chans att göra det istället.
Därför finner du nedan en förteckning över omsorgsnämndens ledamöter i Örnsköldsvik, tillsammans med partibeteckning. Detta är de politiker som ansvarar för äldreomsorgen i Örnsköldsvik. Ordförandens arvode är 46 830 kr/månad. Vice ordförande har 8697 kr/månad och 2:e vice ordförande 4348 kr/månad. Omsorgsnämnden sammanträder ca 9 ggr/år.
Ledamöter:
Anna Sundberg (S) Ordförande
Gunnar Jutterström (S) 2:e vice ordförande
Susanne Silverkraft (S)
Kent Lundgren (S)
Elin Nordfjell (S)
Örjan Forsberg (S)
Barbro Olsson (C)
Roland Wahlberg (C)
Liisi Hägglund (C)
Annica Jonsson (M) Vice ordförande
Maude Eriksson (KD)
Ulla Grundberg Larsson (V)
Gösta Nordberg (SD)
Ersättare:
Marianne Vestin (S)
Håkan Isaksson (S)
Marielle Sjölund (S)
Zouheir Assaf (S)
Vega Näsström (S)
Tobias Hermansson (S)
Göran Algotsson (C)
Maud Gustavsson (M)
Monica Nordstrand (M)
Maria Berggren (KD)
Gunnel Sedin (KD)
Michael Carlsson (V)
Arne Lindberg (SD)
Vill du nå dessa på email så går det förmodligen bra att använda: [fornamn].[efternamn]@ornskoldsvik.se
Eller så tittar du i kommunens förtroendemannaregister. (I skrivande stund stängt för underhåll).
Fler inlägg
Bilder av ett folk: pizzahjälten
Serievåldtäktsmannen bor i Övik – affischerna hade rätt
En screenshot säger mer än tusen ord