Pressad Park – nu kommer förslaget att lägga ned skolorna i Hemling och Trehörningsjö?

Från två av varandra oberoende källor har bloggen erhållit information om bildningsnämndens senaste möte. Det gick av stapeln i tisdags den 14/1. Tittar man på kommunens hemsida, under kallelser, så framgår att mötet var inställt. Det är inte helt ovanligt att nämndsmöten och t.o.m. fullmäktigesammanträden ställs in. Särskilt i början och slutet av säsongsperioderna. Även fullmäktigesammanträdet i januari är inställt.

Så hur kunde det vara möte i tisdags om mötet var inställt?

Jo, mötet var inställt i den bemärkelsen att inget formellt beslutande sammanträde skulle hållas. Men möte hölls ändå och då i ett av Kristoffer Park hastigt påkommet syfte i form av ”utbildning”.

[RÄTTELSE/TILLÄGG: Det ordinarie mötet var schemalagt till den 21/1. Det mötet är alltså inställt.]

Den centerpartistiske vice ordföranden i nämnden informerades inte om innehållet i ”utbildningen” före mötet. Mötesdeltagarna upplystes på plats om att innehållet var ”hemligt”.

När vice ordförande har invändningar mot denna arbetsordning, blir hon föst ur rummet och får en personlig uppsträckning av ordförande Park. En uppsträckning som skall ha passerat det anständigas gräns.

Övriga mötesdeltagare fick rulla tummarna under tiden, vilket sedan avlöstes av hederlig svensk fika.

Trots kaffe och kaka i magen på Park, så rann sedan sinnet över igen, varpå Alliansen mer eller mindre skall ha blivit utkörda från mötet.

Men skit i det! Vad var det som var hemligt, för bövelen?!

Nedläggningsplaner och -scenarion för skolorna i Hemling och Trehörningsjö.

(Och nu kan Kristoffer Park och resten av sosseadeln fundera på detta: finns läckorna hos Alliansen…eller i de egna leden? Trolleri, trollera.)

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

Bli först att betygsätta

En reaktion till “Pressad Park – nu kommer förslaget att lägga ned skolorna i Hemling och Trehörningsjö?

Lägg till

 1. Demokratin är död i Örnsköldsviks kommunala organisation.
  Jag skäms över höjdarna i mitt parti, som beter sig som envåldshärskare och kräver total lydnad från oss fritidspolitiker.
  Jag tycker Också att politikerna i oppositionen borde skämmas inför sina väljare, eftersom de är så mesiga och undfallande i det osmakliga maktspel som Ledarna i kommunens största parti håller på med.

  Jag hade inbillat mig att som politiker skulle vi i demokratisk anda, genom diskussioner, belysa alla fördelar och nackdelar innan beslut tas.
  Jag var naiv, som Elvy sa, när hon spelat bort pengar på SEKAB.
  Vårt uppdrag har blivit att ” hålla käften” och rösta på det beslut som höjdarna i mitt parti redan bestämt och i smyg börjat genomföra. På grund av alla ”frälsta” går det inte att göra sig hörd på politisk väg.

  Det här kan inte få fortsätta i 3 år till.

  Befolkningen måste reagera, med kraft.
  Granskning Örnsköldsvik ger oss hopp!

Var inte blyg, Kommentera!

Powered by WordPress.com. Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: