8 april, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Gästinlägg: Tanzania – är det så här Örnsköldsviks kommun ska använda våra gemensamt inbetalda skattepengar?

M0013726 A charlatan of the 17th century, wearing gla Credit: Wellcome Library, London. Wellcome Images images@wellcome.ac.uk http://wellcomeimages.org A charlatan of the 17th century, wearing glasses and holding a snake. Engraving By: G.M. MitelliPublished: - Copyrighted work available under Creative Commons Attribution only licence CC BY 4.0 http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/

Ett ord dyker upp framför mig, när jag läser om Tanzania-resorna, CHARLATAN, av italienskans ”ciarlare”, dvs prata sladdra, vilket är en beskrivning av en person som för egen fördels skull utger sig vara något som han eller hon inte är, men söker vinning på andras bekostnad.

”En charlatan är en person som för egen fördels skull utger sig vara något som han eller hon inte är. En charlatan söker bedraga andra genom att tillägna sig själv, sitt arbete, sin egendom och så vidare, högre värde än de äger eller själva förmår. Ett annat ord för dessa är bedragare och pratmakare.” – Wikipedia.

När jag läser om de inblandade, skolförvaltningschefen och hennes familjekoppling till läraren och arrangören för Tanzania resorna, regionrådet Glenn Nordlund(S) sons koppling till kommunalrådet Per (S) Nyhlen via privatgymnasieskolan Mikael Elias och dåvarande Bildningsnämndens ordförande Birgit (S) Johanssons godkännande av användandet av våra skattepengar till dylika galenskaper, då undrar jag, vad har hänt i vårt samhälle, när dessa charlataner tillåts härja fullständigt fritt, arrangera utlandsresor och förse sig, resa och i ett känt fall, supit och härjat så till den milda grad, att Tanzanisk polis behövde göra ett ingripande.

Allt detta bekostat av våra inbetalda skattepengar. Pengar avsedda för ett samhälle vi bygger gemensamt genom att betala in skattepengar som tas från våra löner, och är avsedda till att ge våra barn en bra och trygg start i livet. Finns det ingen skam hos dessa inblandade längre? Skäms de inte inför att möta folk på stan och veta att det är medborgarnas skattepengar de bränner för sitt eget höga nöjes skull?

Du som läst detta, ställ dig frågan, tycker du att det är så här Örnsköldsviks kommun skall använda våra gemensamt inbetalda skattepengar?

Ställ dig även frågan, har vi rätt personer i beslutande ställning när sådant här tillåts? När, av Örnsköldsviks kommun högavlönade lärare och förvaltningsanställda, tillåts bränna hundratusentals kronor på rent strunt och egna nöjesresor?

Borde inte vi få mer nytta av pengarna, om de använde sin tid till det de är anställda till att göra, nämligen att ge våra ungdomar en anständig och rejäl undervisning på plats i Örnsköldsvik?

Arg medborgare och skattebetalare

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!