10 april, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Varning – biljettbedragaren igång igen

I somras skrev vi om Domsjöbedragaren som satt i system att finansiera sitt spelmissbruk genom att sälja biljetter som inte finns. Han har lurat över 100 personer. Hans namn är Jimmy Vållström och han är upprepade gånger dömd för samma typ av brott. Inlägget kan läsas här.

Vi undrade också hur det är möjligt att en person kan sitta i Övik och gång efter annan fällas för sådana bedrägerier, utan att Allehanda skriver en rad om saken. Det gick lätt att visa att andra bedragare skrev man om – i länets andra kommuner.

I ett uppföljande inlägg konstaterade vi att Jimmy Vållström en gång i tiden var ordförande för MODO:s supporterklubb Lumberjacks. Och vi frågade oss detta: om Allehanda inte skriver om Jimmy Vållströms mycket omfattande bedrägerier, vad är det mer vi aldrig får veta? Vilken annan brottslighet göms undan, när den inte passar i den bild tidningen vill sprida?

I söndags nämndes våldtäkterna i Bjästa i ett gästinlägg. Precis som senare med spritmiljonerna till SEKAB, så var Uppdrag Granskning tvungna att komma på besök i kommunen för att rulla upp galenskapen – trots att förföljelserna och skandaliseringen av brottsoffret pågick inför tämligen öppen ridå. När väl Uppdrag Gransknings reportage var sänt, så refererade Allehanda det.

Det bör påpekas att Uppdrag Gransknings reportage fick mer effekt än vad som är rimligt. En hel bygd fick bära skuld för ett koppel sladdertackor- och baggars beteende och grava omdömeslöshet. Poängen är att hade där funnits en fungerande lokalmedia, så hade brottsoffret kunnat få sin historia berättad och de som inte deltagit i drevet hade inte behövt bära oket av att se sin hembygd bli våldtäktsbyn med hela Sverige.

Jimmy Vållström är nu i full färd med bedrägerier igen. Se denna länk och läs tråden längre ned på sidan. En screenshot:

Är det inte bara ledsamt att det bara kan fortgå? Arne Gavelin satte man under förvaltarskap och tog ifrån honom alla möjligheter att sköta bankärenden. Men seriebedragaren Jimmy Vållström har bankkonto och swisch. Och hans brottsliga verksamhet bara rullar på, inklusive den extremt dåliga reklam han gör för kommunen – offren för hans verksamhet är ju spridda över hela landet. En sådan här person orsakar enorm skada.

Och det blir riktigt märkligt när man tittar på var den här figuren är folkbokförd. På samma adress som Domsjö Kyrkokör.

(Det finns garanterat de som kommer ondgöra sig över att vi nämner bedragarens namn. Om det menar vi så här: är man en återfallsförbrytare många gånger om, i samma brottslighet – utförd för egen vinnings skull, på sin nästas bekostnad – samt har fyllt 30 år gammal, så ska man ta konsekvenserna av sitt handlande. Och mer än så anser vi inte behöver sägas.)

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 4.8 / 5. Vote count: 53

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!