9 april, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Färdtjänst på natten – frågan som inte ställs

Allehanda rapporterar att vid samhällsbyggnadsnämndens sammanträde i torsdags förra veckan, så beslutades att kommunen skall sluta erbjuda färdtjänst nattetid.

Nämnden var oenig, men det var endast V som motsatte sig beslutet.

Så vad är nyheten här? Är det att nattfärdtjänsten helt försvinner? Att V var motvalls?

Vi vill nog hävda att det finns en rätt viktig aspekt här, som Allehanda inte spann vidare på. Ty, vi citerar ur artikeln:

”– Kollektivtrafikenheten har rekommenderat sina medlemskommuner att inte erbjuda färdtjänst. Vi har undersökt frågan, och ser att det är mindre än 50 resor med multifordon på ett år som berörs, och då kostar varje resa cirka 24 000 kronor. Vår bedömning är att pengarna kan användas på ett mer kostnadseffektivt sätt, säger Malmén (S).”

Kommunalrådssvärsonen Mikael Malmén (jodå, här har vi en fin representant för den socialdemokratiska adeln, som även råkar ha lång tids anställning på Allehanda bakom sig, som IT-nisse) har förstås helt rätt. Ett sådant vansinnigt upplägg måste tas bort.

Men den viktiga frågan ställs inte: hur länge har detta vansinne pågått?

Just under hur lång tid har nattfärdtjänsten kostat sådana belopp per resa, utan att sossarna har gjort något åt saken? Det är förstås hos S ansvaret ligger.

Malmén skall utreda huruvida taxi kan ta över verksamheten till väsentligt lägre kostnad.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 4.7 / 5. Vote count: 27

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!