9 april, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Granskningsrapporten för NEKAB passerar fullmäktige: en lektion i socialDEMOKRATI

Örnsköldsviks kommunfullmäktige (KF) sammanträdde måndagen den 25/9. Ett ärende för dagen var att besluta om ett yttrande över granskningsrapporten över NEKAB och detta bolags årsredovisning för 2016. Kommunstyrelsen hade berett ärendet och formulerat detta förslag till beslut:

”Kommunfullmäktige har tagit del av granskningsrapport daterad den 9 juni 2017
från utsedd lekmannarevisor i NEKAB samt ”Grundläggande granskning: Norrlands
Etanolkraft” från PWC, daterad i maj 2017.
Kommunfullmäktige uttalar vikten av att styrelsen i NEKAB behandlar årsredovisningen
i så god tid att dessa reviderade resultat är klart innan moderbolagens
resultat fastställs av ägarna.”

Inte ett ord om NEKAB:s nedskrivning av SEKAB med 252 miljoner kr. Inte ett ord om NEKAB:s besvärande förlust. Inte ord om framtiden, annat än svammel från ”no-oppositionsrådet” Anna-Britta Åkerlind om att alliansen ligger på för att NEKAB skall försäljas. Men vem skall köpa ett bolag som inte konsekvent genererar vinst över tid?

Se klippet från KF och betänk att hundratals miljoner av skattebetalarnas pengar har eldast upp i denna galna verksamhet. Och bolaget har lån på nära nog 1 miljard kr. Stå ut med Anna-Britta Åkerlinds svammel. Ty efter henne ger Jan-Olov Häggström i egenskap av KF:s ordförande en alldeles särskild liten lektion i socialDEMOKRATI.

Politiker som leker butik. Stolleriet går dessutom i arv, för nu har Anna-Britta Åkerlinds son Emil Källström, ekonomisk talesperson för C, riksdagsledamot och fullmäktigeledamot, börjat saluföra nästa bioskojeri: Flaggskepp bioraffinaderi. Se insändare i Örnsköldsviks Allehanda. Lita inte på denna typ! Centern och sossarna kommer bjuda över varandra med hur duktiga de kommer vara på att arbeta för att Örnsköldsvik skall blomstra i en cellulosarusch. Vi går in i valår och de här klåparna har absolut ingen som helst aning om vad de sysslar med…förutom vad gäller att lova runt för att lura väljare till sig.

 

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!