16 juli, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Ulf Häggqvists osmakliga karaktärsmord

ÖA har publicerat en artikel signerad Ulf Häggqvist, som inte kan beskrivas som annat än ett osmakligt karaktärsmord.

Artikeln handlar om att en privatperson har överklagat en ny detaljplan som ska möjliggöra nybyggnationen av en förskola i Högland. Så långt är väl allt väl. Vi medborgare har rätt att överklaga detaljplaner och det förfarandet kan försena eller helt stoppa kommunala planer. Det faktum att så här har skett, är en nyhet. Bygget kan som sagt bli fördröjt eller t.o.m. stoppat.

Men.

Ulf Häggqvist nöjer sig inte med det. Han går flera steg längre, ty…

…han namnger den som överklagat.

…redogör för personens tidigare politiska hemvist och engagemang.

…redogör för personens fastighetsinnehav och folkbokföringsadress.

…redogör för personens historia av att skriva insändare till ÖA.

…presenterar personen som kritiker av kommunstyret.

…citerar den socialdemokratiske ordföranden i Samhällsbyggnadsnämnden när denne refererar till personen som någon som ”har stor erfarenhet av att överklaga kommunala beslut”.

Häggqvist säger sig ha sökt personen ifråga, utan framgång.

Det här är rena tarvligheter. Faktum är att vi aldrig läst en tidningsartikel i dagspressen någonsin, som så öppet ger sig på en kommuninvånare genom att redogöra för irrelevanta egenskaper och omständigheter hos dennes person i ett nyhetssammanhang. Jävligt osmakligt, på ren svenska. Journalister som springer maktens ärenden.

Det är uppenbart att artikeln vill skuld- och skambelägga personen som överklagat. Vilka tjänar på det? Socialdemokraterna. Det är ju de som är senfärdiga med den tvingande expansionen av barnomsorgen i kommunen. Förmodligen hade de planerat sitt byggande inför valet och nu kan de inte ta politiska poänger när en kommuninvånare nyttjat rätten att överklaga. Då behövs en syndabock och det blir den som överklagat. Beställning läggs hos Ulf Häggqvist. Vad som används som bytesmedel vet vi inte, men endast fantasin sätter gränser.

Vem ska man ge sig på nästa gång och vem i den politiska maktens korridorer har då avropat tjänsten?

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!