13 juli, 2020

Granskning Örnsköldsvik

Socialdemokratiskt vanstyre sedan 1971

Sosse i kommunstyrelsen – sonen ”valambassadörer”?!

Vi skrev nyligen om att kommunen uppdragit åt en handfull s.k. ”valambassadörer” att arbeta med att höja valdeltagandet i Valhalla och Sörliden.

Det visar sig att andra kommuner gjort liknande saker. T.ex. Borås. Där hade man lämpligt nog utsett en aktiv socialdemokrat, Hawalul Hassan, till valambassadör. Man hade förstås ingen aaaaaning om att hon var sosse. Och ingen hade frågat stackars Hawalul om saken. Naturligtvis var tanken att Hawalul Hassan på skattebetald tid skulle sprida socialdemokratiska irrläror i det somaliska kollektivet i Borås.

Nu uppdagades saken och hon blev bortplockad. Om detta kan man läsa både i Borås Tidning och på Borås kommuns hemsida.

Frågan infinner sig oundvikligen: undra sa flundra om det är samma lika i Övik?

Det tar 5 minuter att konstatera följande:

Kazim Karkan återfinns på plats 11 på socialdemokraternas lista ”Örnsköldsviks Norra”. Det betyder att han högst sannolikt kommer att ta plats i kommunfullmäktige efter valet. Han sitter dessutom inte bara i kommunstyrelsen idag, utan även i dess arbetsutskott.

Vem återfinner vi som ”valambassadör” mån tro? Kazim Karkans förmodade son. 20 år gammal, samma efternamn och skriven på samma adress som Kazim Karkan.

Vi har beskrivit de omfattande släktskapen inom socialdemokratin i Örnsköldsvik, men även Centerpartiet. Dels i inlägget ”Klansamhället – inte en kommun som alla andra”, dels i bloggserien ”Sossesåpan” (googla fram avsnitten!). Med tanke på de släktskapen, är det fullt rimligt att ifrågasätta lämpligheten i att sossar i kommunstyrelsen får sina barn insatta som ”valambassadörer”. I själva verket är det fullt rimligt att utbrista: fy för helvete vilket jävla beteende! Vars är den moraliska kompassen? Om man beter sig så här i de små frågorna, hur illa är det då inte i de stora?

Valet är ditt och det närmar sig nu snabbt. Välj rätt. Kasta den socialdemokratiska rösten på soptippen. Det är nog nu.

Betygsätt artikeln

Klicka för att betygsätta

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Bli först att betygsätta

error

Gillar du bloggen? Följ och dela!